Motorevija
PRETRAGA
Bookmark and Share

Politika zaštite privatnosti

Tvrtka: MOTOR-PRESSE HRVATSKA d.o.o.

Adresa: Zavrtnica 17, Zagreb

Telefonski broj centrale: Tel. +385 (0)1 6065955

email:mph@motorpresse.hr 

 

Uvod

Tvrtka Motor-Presse Hrvatska d.o.o. daje veliku pozornost zaštiti vaše privatnosti i vaših osobnih podataka.

Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo u skladu sa smjernicom Europske unije o zaštiti osobnih podataka (GDPR), nacionalnim odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, te u skladu sa sadržajem ove Izjave o zaštiti podataka.

Ovom Izjavom o zaštiti podataka želimo vas informirati na koji način postupamo s vašim osobnim podacima i koja su vaša prava.


Osobni podaci

Pod osobnim podacima podrazumijevamo podatke o vašem identitetu (npr. ime, adresa elektroničke pošte ili kućna adresa). Podaci koji se ne mogu povezati s vašim identitetom (npr. broj korisnika neke web-ponude) ne smatraju se osobnim podacima.

Našoj web-stranici možete pristupiti bez davanja podataka o vašem identitetu odn. vaših osobnih podataka. Motor-Presse Hrvatska d.o.o. ne prikuplja vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam vi te podatke izričito učinili dostupnim ( napr.prilikom naručivanja pretplate ili nekog drugog raznoga), čime dajete privolu na njihovo korištenje. Te podatke pohranjujemo i obrađujemo isključivo radi upotrebe naše web-stranice odn. radi pružanja traženih informacija i usluga, a napose radi obrade narudžbe/pretplate.


Pohrana i obrada osobnih podataka

Vaše ćemo osobne podatke čuvati na posebno zaštićenim serverima. Na njima su vaši podaci, zahvaljujući sustavno poduzetim, stručnim, tehničkim i organizacijskim mjerama, zaštićeni od gubitka, uništavanja, zloporabe ili promjene od strane neautoriziranih osoba. Vašim podacima pristupati mogu isključivo ovlaštene osobe. Ovlaštene osobe zadužene su za tehničku podršku, prodajne aktivnosti i uređivanje sadržaja na serverima. Međutim, usprkos redovnim strogim kontrolama, potpuna zaštita od svih vrsta opasnosti ipak nije moguća.

Vaši podaci neće biti prosljeđivani trećim stranama osim u slučaju pretplate, adresiranja i slanja poštom. Osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu za koju su i prikupljeni i za koju ste osobno dali privolu.

Prijenos sadržaja naših web-stranica i vaših unosa na našim web-stranica Internetom odvija se bez enkripcije. Nije, stoga, isključeno da treća strana može pristupiti prijenosu i/ili sadržaju vaših podataka. Molimo da prilikom donošenja odluke, koje ćete nam podatke dostaviti Internetom, tu činjenicu svakako imate u vidu.


Pravna osnova i vrijeme pohrane podataka

Pravnom osnovom za obradu i korištenje vaših osobnih podataka smatraju se ispunjenje ugovora, zakonske obveze, prevladavajući opravdani interesi kao i vaša suglasnost. Nedavanje podataka ima različite posljedice.

Vaše ćemo osobne podatkeukoliko su nam ovi nužni za ispunjavanje određenih ugovornih obveza – čuvati u skladu sa zakonskom regulativom i u zakonski zadanim rokovima, tijekom čitavog trajanja ugovornog odnosa odn. do isteka jamstvenih ili ostalih zakonom reguliranih rokova.


Informacije o vašem računalu

Prilikom svakog pristupa našoj web-stranici, a neovisno o vašoj registraciji kao korisnika, prikupljamo sljedeće podatke: IP-adresu, s koje je tražilice upit pristigao i vrijeme upita. Osim toga, u okviru istog upita prikupljamo podatke o statusu i količini prenesenih podataka, o vrsti i verziji korištene tražilice i operativnog sustava, te o izvoru preko kojeg ste našoj web-stranici pristupili. IP-adresa se, pak, pohranjuje isključivo tijekom trajanja  vaše posjete našoj web-stranici, a potom briše ili anonimizira dodjelom kratice. Ostali podaci pohranjuju se samo na ograničeno vrijeme.

Te podatke koristimo utvrđivanje i uklanjanje pogrešaka, te za različite prilagodbe i poboljšanja same web-stranice.


Uporaba kolačića

Naša web-stranica koristi kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se automatizmom pohranjuju na vašem računalu kako bi na njemu pohranili određena podešenja ili datoteke za razmjenu. Kolačić u pravilu sadrži ime domene s koje je kolačić-datoteka bila poslana, kao i informacije o starosti kolačića i alfanumerički identifikacijski kod.

Kolačići nam omogućavaju prepoznavanje korisničkog računala, čineći eventualna potrebna pred-podešenja računalu korisnika odmah dostupnima. Ne samo da nam kolačići pomažu da poboljšamo našu on-line ponudu, već nam omogućavaju pružanje kvalitetnije usluge po mjeri korisnika.

Kolačići koje upotrebljavamo nazivaju se „session-kolačićima“ koji se po završetku pregleda stranice automatski brišu.

Glavnina tražilica je tako podešena da automatizmom prihvaća kolačiće. Takvo automatsko prihvaćanje kolačića imate mogućnost sami deaktivirati odn. podesiti tražilicu na način da vas ona informira čim primi informaciju o zaprimanju kolačića. Ukoliko pohranu kolačića odbijete, svakako imajte u vidu da ćete web-stranicu moći koristiti uz određena ograničenja ili njeno korištenje uopće neće biti moguće.


Google Analytics

Za prikupljanje statističkih podataka koristimo Google. Google Analytics je mrežna analitička aplikacija od Googla. Google Analytics također upotrebljava tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vašem računalu, omogućavajući tako analizu vašeg korištenja web-stranice. Informacije o vašem korištenju stranice koje generiraju kolačići, u pravilu se prenose i pohranjuju na Googlovom serveru u SAD-u. U slučaju aktivacije anonimizacije, Google IP adresu prethodno kriptira (dodijeli joj kraticu). Samo u iznimnim slučajevima Google pohranjuje punu IP-adresu na serveru u SAD-u i tek je tamo kriptira. Po nalogu poslužitelja Google stranice će koristiti prikupljene podatke u svrhu vrednovanja vašeg korištenje weba, te kreirati statističke izvještaje o vašem korisničkom profilu odn. korištenju weba. U okviru Google Analytics prikupa podataka vašu IP adresu neće povezivati s ostalim Google podacima. Ukoliko tako podesite tražilicu, pohranu tzv. kolačića možete spriječiti. No, svakako vas moramo upozoriti da u tom slučaju nećete biti u mogućnosti koristiti sveukupne funkcije ove web-stranice. Štoviše, imate mogućnost spriječiti prikup podataka koje vrše kolačići, kao i spriječiti njihov prijenos i obradu (uklj. i IP-adresu) u Google na način da preko linka downloadate i instalirate plug-in u vašu tražilicu

Želimo naglasiti da Google Analytics podatke s naših web-stranica obrađuje isključivo uz korištenje anonimiziranih IP-adresa.


Google AdWords

Mi smo korisnici i „Google AdWords“ programa, koristeći ga za praćenje konverzije. Google Conversion Tracking je Googleov alat za analizu podataka koji na računalo instalira kolačić ukoliko preko Google oglasa pristupite našoj web-stranici. Ti kolačići po isteku 30 dana prestaju vrijediti i ne služe osobnoj identifikaciji. Ukoliko posjetite neke lokacije na našoj web-stranici, a kolačić je još uvijek važeći, Google i mi temeljem toga možemo razaznati da ste kliknuli na oglas koji vas je doveo na našu stranicu. Svaki AdWords klijent dobiva drugačiji kolačić, stoga kolačići preko web-stranice AdWords-klijenata nisu sljedivi. Uz pomoć kolačića prikupljeni podaci služe za izradu statistika za AdWords-klijente koji su se odlučili pratiti konverziju. Klijent tako može saznati ukupan broj korisnika koji su kliknuli na oglas koji ih je doveo na stranicu tagiranu za praćenje konverzije. No, oni ne dobivaju podatke o osobnom identitetu tih korisnika. Povezivanje vaših osobnih podataka s vašim korisničkim podacima, stoga, nije moguće. Ako se odlučite deaktivirati kolačiće koji prate konverziju, vašu tražilicu možete podesiti tako da sa sljedeće domene: „googleadservices.com" blokirate kolačiće.


Automatizirana obrada

Neki podaci, poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slično, obrađuju se automatski prilikom pristupa internet stranicama. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i Motor-Presse Hrvatska d.o.o. dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.


Društvene mreže

U ponudi naše web-stranice pronaći ćete poveznice koje vode na društvene mreže kao što su Facebook, Instagram, Facebook, Pixcel, Linked In, Google Maps, video-portal YouTube. Poveznice možete prepoznati po oznaci stranica.

Klikom na poveznicu otvara se odabrana stranica na koju se ova izjava o zaštiti podataka ne odnosi. Pojedinosti o važećim odredbama svake od njih provjerite sa ponuđačem.


Newsletter

Ukoliko ste se prijavili na naš Newsletter, vašu E-Mail adresu koristit ćemo sve do odjave. Radi nesmetanog zaprimanja Newslettera, osim E-Mail adrese, potrebna nam je i vaša suglasnost za primanje Newslettera.

Vašu ćemo prijavu na Newsletter potvrditi posebnim mailom koji, između ostalog, sadrži i link za odjavu.

Mailom ćete redovito zaprimati informacije o aktualnim temama kao i one s najavama  posebno organiziranih akcija. Ti mailovi, na osnovu naših informacija i dodatnih informacija koje ste eventualno s nama podijelili, mogu biti i dodatno prilagođeni vašim potrebama.

Ukoliko više ne želite zaprimati naše Newslettere, u svakom se trenutku možete odjaviti s naše mailing liste koristeći u Newsletteru sadržanu poveznicu za odjavu ili jednostavno pošaljite info na našu mail adresu ili na mail adresu naše ovlaštene osobe za zaštitu podataka.Ostale informacije

 

Poveznice na druge stranice

Naša stranica sadrži poveznice na druge web-stranice. One su u pravilu kao takve i označene. Obzirom da na tim stranicama mi nemamo nikakvog utjecaja na primjenu odredbi smjernica o zaštiti podataka, preporučujemo da se na tim stranicama o važećim uvjetima dodatno informirate.


Vaše pravo na informiranje, ispravak, blokadu, brisanje i prigovor

Vi imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti informaciju o vašim osobnim podacima koji su kod nas pohranjeni. Jednako tako imate pravo zatražiti korekciju, blokadu ili njihovo brisanje, neovisno o propisanim pravilima o pohrani podataka potrebnih za odvijanje poslovanja. S tim u svezi možete se javiti našoj ovlaštenoj osobi za zaštitu podataka, čije podatke za kontakt potražite u dnu.

Kako bismo u trenutku kada se za to ukaže potreba mogli blokirati podatke, podaci, u svrhu kontrole, moraju biti pohranjeni u datoteci za blokadu. Vi imate pravo zatražiti njihovo brisanje. Ukoliko ne postoji zakonski propisana obveza pohranjivanja podataka, mi ćemo ih na vaš zahtjev brisati. Ukoliko, pak, postoji zakonska obveza pohrane podataka, ove ćemo na vaš zahtjev blokirati.

Izmjenu ili opoziv pristanka možete nam dostaviti u obliku propisane izjave. Štoviše, imate pravo uložiti prigovor pri za to nadležnom tijelu.

Našu osobu ovlaštenu za zaštitu osobnih podataka možete kontaktirati na:

mph@motorpresse.hr


<< 2024 lipanj >>
Pon Ut Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

I Vi bi trebali predložiti moto-susret >>

Motor-Presse Online: Automotorisport

Omiljeni motocikli: Yamaha XJ 600 Diversion 2009 Piaggio beverly 300 ie (2010.) Yamaha XJ6 2009 Kawasaki ER-6n/f BMW R 1200 GS (2010) Yamaha XT660R Yamaha T-max 500 Suzuki DL650 V-Strom Honda VT 750 C shadow Honda CB 1000 R Yamaha XT 660 Z Ténéré Gilera GP800 Yamaha FZ1 Fazer Suzuki Bandit 650 2007- Yamaha YZF-R1 2009 Gilera Runner 50 SP Honda CBR 1000 RR Fireblade 2009 Honda CBR 600 F (2011.) Yamaha XT660X KTM 990 Adventure / S 2006-2008 Honda XL700V Transalp KTM 690 Duke Yamaha X-max 250 (2011.) Yamaha V-max Yamaha YZF-R125 Piaggio beverly tourer 300ie Honda CBF 600 N Suzuki GSX-R 1000 2009 BMW K 1600 GTL (2011.) Honda NTV 650 (RC 33, 1995-ös évjárat) Honda CB 1000 R/C-ABS (2011.) Yamaha XJ6 (2010.) Aprilia RS 125 Vespa PX 125/150 (2011.) BMW R 1200 R/Classic (2011.) Yamaha FJR 1300 AS Honda Crossrunner (2011.) Suzuki GSF1250 S ABS bandit Kawasaki VN 900 Classic Yamaha FZ8/fazer 800 Kawasaki Z 1000 SX (2011.) Honda CBR1000F 1993-2000 (SC24) Aprilia RSV4 Factory APRC SE (2011.) Aprilia RS4 125 (2011.) Aprilia Tuono V4 R (2011.) Ducati Diavel (2011.) Yamaha FZ6 / Fazer S2 2007- Honda VT 750 Shadow Spirit Kawasaki ZX-10R (2011.) Kawasaki Ninja 250 R Aprilia Dorsoduro 1200 (2011.) Yamaha YZF-R6 2008- Suzuki DL1000 V-Strom Honda VFR 1200 F Suzuki GSX-R 600 (2011.) Gilera Nexus 300 i.e. Piaggio Typhoon 50 2T (2011.) BMW K 1600 GT (2011.) Yamaha YZF-R6 2006-2007 Aprilia Shiver 750 GT Suzuki SFV650 Gladius 2009 BMW S 1000 RR Piaggio MP3 Yourban 300 ie (2011.) BMW G 650 GS (2011.) Aprilia Pegaso 650 Strada 2005- Megelli sport 125 R BMW K 1300 GT 2009 Aprilia NA 850 Mana 2007- Honda CBR 125 R (2011.) Aprilia RSV 4 R Honda VFR 800 2003- Ducati 1198 SP (2011.) KTM Duke 125 (2011.) Honda CB 600 F/ABS (2011.) Moto Guzzi Stelvio 1200/NTX (2011.) KTM RC-8 R (2011.) Yamaha FJR1300 Ducati Monster 1100 evo (2011.) Honda CBF 600 S Honda CB600F Hornet 2007- Yamaha TDM850 1996- Aprilia shiver 750 Suzuki GSX-R 750 (2011.) Kawasaki Z 750 R (2011.) Yamaha FZ6 (S2) 2007- BMW R1200GS 2007 Yamaha XVS 1300 A Midnight Star Yamaha XP500 T-Max 2002-2007 Honda CBR 250 R (2011.) Hyosung GT 250 R Suzuki GSR 750 (2011.) MV Agusta F3 675 (2011.) Honda CBF125 Honda XL650V Transalp Triumph Daytona 675 R (2011.) Moto Guzzi Nevada 750 Anniversario (2011.) Kawasaki W 800 (2011.) Moto Guzzi Norge GT 8V (2011.) Kawasaki KLR650 / R Aprilia Pegaso 650 I.E.