Intervju s Darkom Rogulićem

Objavljeno u MR 03/10 2010-03-22 17:18:25

Intervju Darko Rogulić  

U Motoreviji 02/2010 objavljen je članak nastao upravo na temelju osvrta na ovom blogu. Naime, radi se o tekstu "Gorki okus" koji prati pregled sezone hrvatskog prvenstva u supermotu i cestovnim moto utrkama.
Nakon objave uslijedila je kritika gospodina Deana Grpca. Predsjednik Komisije za cestovne moto utrke nije se složio s prijedlozima koje sam iznijela u tekstu, a koji bi potencijalno umanjili troškove natjecanja i olakšali promociju moto sporta u Hrvatskoj. Uz to je bio nezadovoljan lošom slikom o vlastitoj disciplini. Unatoč njegovim naporima da promovira motociklizam i u drugim medijima, a ne isključivo u specijaliziranim časopisima, činjenica je da interes za državnim prvenstvom opada, što pokazuje slab odaziv vozača na utrke. Svi mi znamo - a posebice oni koji se natječu - da je to skup sport i da se bez minimalne financijske strukture koja bi pokrila osnovne uvjete za kompetentnost (bez koje niti ne vrijedi ulaziti u natjecanje) ne može.
Kako bismo bili korektni te omogućili i drugoj strani da iskaže svoje mišljenje i protuargumentima obrazloži zašto su neki od prijedloga neizvedivi, intervjuirala sam gospodina Darka Rogulića, predsjednika Sportskog odbora Hrvatskoga motociklističkog saveza. Iako na neke njegove odgovore vozači i dalje imaju primjedbe, nadamo se da će barem ovim "našim" putem doći do poboljšanja komunikacije između onih bez kojih moto sporta u Hrvatskoj ne bi bilo - prije svega vozača, a onda i HMS-a.

Intervju je također objavljen na našoj stranici:
http://www.motorevija.com.hr/clanak/Intervju_Darko_Rogulic_2010_donosi_promjene_i_europski_standard
Prenosim Vam ga i ovdje.



Brno, 17.08.2008.  Crna 2009., ali nada ne umire  Freestyleri stigli u Zagreb  Intervju Darko Rogulić  Paddock Moto GP-a u Brnu  Paddock Moto GP-a u Brnu/Moto GP paddock at Brno  SBK Donington Park  Superbike  Supersport 





Pregledano: 33180