Sofuoglu koncentriran do kraja

Turčin doveo tvorničku hondu do najvišeg mjesta na postolju2010-03-28 15:51:20

Supersport  

Bookmark and Share

U ovom slučaju nije bilo pitanje tvorničke ili privatne podrške, već koji je od vozača spreman hladne glave izvesti svih 20 krugova. Eugene Laverty to nije uspio - pao je nekoliko krugova prije kraja te izgubio vodstvo u utrci, ali i u prvenstvu. Za razliku od njega, Kenan Sofuoglu je bio smiren, iskoristio Lascorzovu grešku i pobijedio








Kawasaki Joana Lascorza veći je dio utrke bio uhvaćen u sendviču između privatne honde Eugenea Lavertyja i tvorničke Kenana Sofuoglua. No bilo je očito da su honde te koje će se nadmetati za pobjedu.

Laverty je sjajno krenuo s "pole positiona", pun samopouzdanja nakon pobjede u prvoj utrci sezone na Phillip Islandu. Doduše, scenarij iz Australije se nije ponovio, budući da mu honde tvorničkog tima nisu dale priliku za bijeg. U gužvu su se upleli i kawasakiji Lascorza i Fujiware. No, jedan po jedan su posustajali. Vodeću trojku do nekoliko krugova prije kraja činili su Irac, Turčin i Španjolac.

Inače uvijek smireni Eugene popustio je pritisku, baš kao i njegova stražnja guma na kočenju, te je četiri kruga prije kraja odsklizao u šljunak. Vratio se u utrku, no završio je tek na 11. mjestu, zamijenivši 25 bodova za samo njih pet.

U posljednjem je krugu Sofuoglu ležerno prošao Lascorza s unutarnje strane kad je ovaj u jednom od zavoja otišao preširoko. I tu je bio kraj - honda je u čvrstim rukama svoga vozača iscijedila i posljednju konjsku snagu dok je uzbrdo grabila do ciljne linije. Lascorz je "zakasnio" samo 31 tisućinku, no to je bilo dovoljno za čistu pobjedu prvaka iz 2007. Kenan je time ujedno uzeo svoju prvu ovogodišnju pobjedu, čime je potvrdio naziv konkurenta za naslov.

Slavlje u timu HANNspree Ten Kate Honda upotpunio je Michele Pirro trećim mjestom.

Još jedno četvrto mjesto, baš kao i u Australiji, zauzeo je Triumphov vozač - no ovoga puta Chaz Davies.

Za kraj ostavljam šećer. Komentator na Eurosportu tek je nešto prije starta shvatio da broj 33 nije "Paolo" već "Paola" Cazzola. I da je to uistinu djevojka. Pa, trebao bi početi vjerovati! Jer Paola je zamalo nadmašila timskog kolegu Danila dell'Oma, no na kraju joj je vrijedan bod što ga donosi 15. mjesto izmaknuo za samo jednu desetinku.

Ulogu vodećeg u prvenstvu preuzeo je Sofuoglu sa samo bodom prednosti ispred Lascorza. Laverty je pao na treće mjesto te zaostaje 11 bodova.


REZULTATI

Portugal

Utrka

1. Kenan Sofuoglu TUR Honda 35'21,143
2. Joan Lascorz ŠPA Kawasaki + 0,031
3. Michele Pirro ITA Honda + 8,879
4. Chaz Davies VBR Triumph + 15,270
5. Fabien Foret FRA Kawasaki + 22,096
6. Katsuaki Fujiwara JAP Kawasaki + 23,041
7. Robin Harms DAN Honda + 30,830
8. Gino Rea VBR Honda + 35,171
9. Massimo Roccoli ITA Honda + 35,225
10. David Salom ŠPA Triumph + 35,239



UKUPNI POREDAK

Nakon dvije utrke

1. Kenan Sofuoglu TUR HANNspree Ten Kate Honda 41
2. Joan Lascorz ŠPA Kawasaki Motocard.com 40
3. Eugene Laverty IRS Parkalgar Honda 30
4. Fabien Foret FRA Team Lorenzini by Leoni 22
5. David Salom ŠPA ParkinGO Triumph BE1 19




nazad na Racing mind blog >>




0 kometar
Ocjeni!

Komentari

Samo registirani i prijavljeni korisnici mogu ostaviti komentare. Možete se registrirati ovdje.

Brno, 17.08.2008.  Crna 2009., ali nada ne umire  Freestyleri stigli u Zagreb  Intervju Darko Rogulić  Paddock Moto GP-a u Brnu  Paddock Moto GP-a u Brnu/Moto GP paddock at Brno  SBK Donington Park  Superbike  Supersport 





Pregledano: 33186